Ieșenii nu au încredere în politicieni

WhatsApp Image 2022-09-15 at 14.36.56

Foto: avantaje.ro

Întreaga clasă politică din Romania suferă de o criză majoră de încredere. Ieșenii nu fac notă discordantă și nu se mai încred în vorbele liderilor politici. Aceștia sunt de părere că imaginea politicianului de Iași se rezuma la a nu produce nimic pentru cetățeni, ci doar pentru sine. Într-o proporție mai mică, există și ieșeni care au încredere deplină în șefii statului.

Aproape 9 din 10 români cred că în ţara noastră corupţia este insuportabilă. 7 din 10 români susțin că oamenii simpli sunt vinovaţi pentru ceea ce se întâmplă în România prin lipsa implicării, iar 65% cred că doar politicienii sunt vinovaţi pentru vremurile tulburi pe care le trăim în România. În capitala Moldovei, oamenii nu mai au încredere în politicieni fiind de părere că aceștia își urmăresc doar interesele.

„Nu urmăresc interesele poporului, ci interesele lor personale în primul rând. Sunt numiți pe criterii politice sau de cumetrie și își fac de cap acolo unde sunt. Se îmbogățesc peste măsură”, a spus un ieșean.

„ R: Credeți că există vreun politician cinstit?

C: Dacă este, încă nu l-am descoperit”, a mai spus un ieșean.

„Credeți ca exista vreun politician cinstit?

L: N-ai cum să fii și politician și cinstit”, a explicat un ieșean.

Pe de altă parte, mai sunt ieșeni care au încredere in liderii politici.

„Foarte mare!

R: Și anume în cine?

L: În toți conducătorii noștri.

R: Dar un politician preferat, aveți?

L: Am avut. Pe Năstase”, a mai precizat un localnic.

„Aveți un politician preferat?

L: Da, pe AUR.

R: George Simion.

L: Da, pe George Simion.

R: De ce?

L: Mi se pare un om corect, care ține cu poporul”, a spus un alt localnic.

„Sinceră să fiu, în Ponta. Și mi-aș dori tare mult să ajungă din nou. Am regretat și am plâns când nu a ajuns președinte sau nu a ieșit partidul lui când au fost alegerile”, a declarat o ieșeancă.