Ieșenii, nemulțumiți de protestul spontan de la ANAF

Bugetarii ieseni din finante au incetat iarasi munca si au iesit in fata institutiei. Finantistii doresc in continuare o majorare a salariilor cu cel putin 20%, pastrarea locurilor de munca si egalizarea salariilor. Oamenii sunt nemultumiti de promisiunile facute de Guvern si spera ca problemele lor sa fie rezolvate.

Zeci de angajati din cadrul ANAF si Trezorerie au oprit din munca, pentru a protesta. Astfel de miscari au avut loc in toata tara. Sindicalistii se tem ca, o data cu adoptarea masurilor fiscale privind reducerea deficitului bugetar, multi dintre ei ar putea ramane fara un loc de munca.

Dumitru Ciapoi, Președinte Sindicat Finanțe Publice Iași

Ministrul de Finante ne-a promis sprijinul, la nivelul Ministerului de Finante a fost scris draftul ordonantei de urgenta pentru egalizare dar ieri a fost repsins in cualitie. De aceea suntem aici. Nu mi se pare corect ca eu de la Iasi sa am aceeasi functie si aceeleasi atributii cu un coleg de la Galati si sa avem salarii diferite.

Iesenii care au avut astazi de rezolvat probleme la ANAF au fost nevoiti sa isi amane vizita. Oamenii care totusi au venit, au stat la coada si au fost suparati ca nimeni nu i-a primit. Un grup de cateva persoane a hotarat sa merga in biroul directorului si sa ceara explicatii.  

Domnii care sunt aici si doamnele nu au trimis un reprezentant. Si acum mergem la domnul director, toti care stam la coada de o ora, sa ne primeasca banii pentru statul roman. Intelegem ca este spontan dar eu, domnul, doamna, toti care stam la coada…. uitati toti oamenii de aici vrem sa platim niste bani pentru ANAF. a spus un iesean

Totusi, unii dintre ei au renuntat sa-si plateasca taxele si au plecat acasa.

Aveam de achitat o taxa nu este important. a spus un iesean

Oamenii au spus ca desi ii inteleg pe angajati ca au nevoie de mariri salariale, totusi si-ar fi dorit ca lucrurile sa fie putin mai organizate.

Din punctul meu de vedere trebuia sa fie o persoana, prin rotatie. O persoana care sa asigure in permanenta. Pana la ora 14.00 este programul, prin rotatie, jumtate de ora. Mentii activitatea. Dar na… nu stiu ce sa zic. Am vazut la televizor ca au intalnire la ora 16.00 cu domnul ministru. Nu stiu daca va fi pana la 16.00, vor fi si maine…. chiar nu stiu cum sa procedez. ne-a marturisit o ieseanca

Ramane de vazut daca cerintele bugetarilor vor fi luate in calcul de reprezentantii Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *