Ieșenii își vor putea înregistra gratuit proprietățile

cartier

Principalele beneficii în urma realizării cadastrului sistematic sunt gratuitatea serviciilor cadastrale, realizarea unei evidențe a terenurilor la nivelul județului Iași, îmbunătățirea strategiei funciare, administrarea performantă a terenurilor și creșterea productivităţii terenurilor.

Anul acesta, suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Iași în evidențele de cadastru și carte funciară este de 11.495.000 de lei. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a opta etape de finanțare a Programului Național de Cadastru și Carte Funciară.

„Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Iași, conform listei atașate. Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Iași trebuie să găsească prestatori în termen de 60 de zile de la data închierii contractului de finanțare. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate”, a transmis OCPI Iași.