Iesenii, fascinati de expozitia “Flori de toamna”

Sharing is caring!

Sute de soiuri de ardei decorativi, crizanteme comestibile si castraveti adusi din Africa. Sunt o parte dintre exponatele care va asteapta in Gradina Botanica. “Flori de toamna”, traditionala expozitie de aranjamente florare si decorative, intens colorate si parfumate, s-a deschis in Copou. Gradina Botanica a fost plina de oameni, dornici sa evadeze din peisajul urban si sa se bucure de un peisaj autentic de toamna.

Sute de  specii de flori de toamna si decorative, fructe si seminte pot fi admirate in Gradina Botanica din Iasi. In sere au fost expuse diverse tipuri de flori, cu o paleta cromatica diversa si forme care mai de care mai atractive, aduse din Africa, America sau India. De asemenea, pot fi admirate si soiuri unice de crizanteme, obtinute de biologii institutiei.

Printre exponate gasim 120 de soiuri de ardei decorativi, 200 de tipuri de dovleci si 15 soiuri de castraveti adusi din Africa si America de Sud. Crizanteme, insa, ofera o imagine aparte, prin culoare si mireasma.

Catalin Tanase, director Gradina Botanica Iasi: “O colectie cu totul speciala, prin aspectul pe care il veti remarca, dar printr o importanta utilitara cu totul speciala. Va rog sa remarcati crizantema comestibila, crizantema pentru ceai sau crizantema din care se extrage un insecticid, care este utilizat pentru combaterea biologica a unor insecte”.

Expozitia ramane deschisa zilnic, intre orele 9 si 16. Pretul unui bilet este de 10 lei, iar pentru grupurile organizate 5 lei. Expozitia „Flori de toamna” a ajuns la cea de a 43 editie.

 

shares