Ieșenii continuă să pună vieți în pericol, beți la volan

foto_sofer_baut

Ieșenii continuă să pună vieți în pericol, beți la volan. Mai mulți șoferi au fost depistați conducând pe drumurile publice, după ce au consumat băuturi alcoolice.

La data de 23 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au oprit pentru control, pe DJ 248 A, în comuna Miroslava, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.

La data de 23 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au oprit pentru control, pe DJ 246, în comuna Ţibăneşti, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările continuă.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 23 mai a.c., un bărbat de 57 de ani ar fi condus un tractor pe raza comunei Mogoşeşti şi ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 19 ani.

În urma impactului, ambii conducători auto au fost răniţi.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, iar în urma testării bărbatului de 57 de ani a rezultat o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă.