Iesenii cer autoritatilor ca producatorii locali sa fie primiti in piete

Pietele-deschise-in-stare-de-alerta

Discutie aprinsa pe retelele de socializare dupa postarea unui iesean care a cerut autoritatilor sa fie primiti in piete producatorii locali.

„Mi se pare nedrept ca, cei care vin cu produse proprii in piata Chirila gen oua, zarzavaturi nu au loc in piata si vand pe trotuar. Cand se face o piata pe mai multe etaje sa incapa si adevaratii producatori”, s-a intrebat Andrei C.A.

„Uite de asta cumpărăm din supermarket fructe și legume din afara României și de 5 ori mai scumpe decât ale noastre! Eu locuiesc în Sicilia, unde nu lipsesc fructele și legumele, și micii producători au autorizație de la primărie sa își vândă produsele la colt de strada, au mașini mici, li se rezerva loc, casa de marcat și pot vinde spre exemplu, roșiile la 1 euro kg in fata la supermarket, iar cine dorește sa le cumpere din supermarket le ia cu 1 euro jumătate. Deci si cei cu pensii mici pot lua 1 kg de roșii nu dor 2 de pofta”, a comentat Irina G.

Ar trebui niște proteste serioase in Iasi. Majoritatea nu știu ca poate oamenii aia care vând produse pe la colțuri de strada fac sacrificii și țin copiii la facultate in Iasi. Si nu numai in Iasi ci și in alte județe și orașe. Ar trebui ca România sa mai deschidă ochii și sa mai ajute tineretul dacă vrea sa nu plece in alte tari”, a mentionat Petru G.

Iesenii nu inteleg ce se intampla cu Piata Dacia care sta mai mereu inchisa.