Iesenii au sfidat caldura cu o degustare de pepeni organizata de USV Iasi

Canicula nu i-a oprit pe curiosi sa participe la o degustare de pepeni organizata de Universitatea de Stiinte ale Vietii din Iasi. Acestia au putut incerca  20 de soiuri de pepeni verzi si galbeni crescuti de producatori locali. Evenimentul se afla la cea de-a doua editia si s-a desfasurat in campusul universitatii

”Ne-am gandit sa organizam un nou eveniment pentru comunitate, si in acelasi timp pentru promovarea horticulturii, a produselor horticole, absolventii nostri sunt cei care expun astazi si sigur eu cred ca toti cei care vor vizita aceste standuri vor fi incantati de gust si de atmosfera ” a declarat Gerard Jitareanu, rectorul USV Iasi

Evenimentul a inclus atat prezentarea cat si degustarea a peste 20 de soiuri de pepeni verzi dar si galbeni de la diferiti producatori locali.

” Astazi am venit cu doi hibrizi de pepene verde Lusitana, respectiv Bryxberry, si un hibrid de pepene galben Chihlibar. Fiecare isi respecta tehnologia, noi spunem ca punem maiu multa dragoste in producerea pepenilor si a legumelor ” a declarat Robert Zamisnicu, reprezentant Cooperativa Legume de Probota

Iesenii au ramas impresionati de fructele degustate insa si-ar fi dorit sa cumpere si pentru acasa.

” Soiul Sorento, foarte bun, cel mai mult mi-a placut. Si imi pare rau ca nu au adus de vanzare, sa vanda catre populatie. Am venit cu doua sacose si nu am cumparat nimic” a declarat o femeie ce a luat parte la eveniment.

Iesenii au avut ocazia sa deguste si inghetata de pepene si banana facuta pe loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *