Ieșenii au luat cu asalt sălile de sport

WhatsApp Image 2021-12-28 at 14.12.15

După zilele de Crăciun în care preparatele tradiționale au fost degustate din plin, ieșenii au luat cu asalt sălile de fitness, pe fondul surplusului de kilograme. Oamenii au reluat activitățile sportive, iar instructorii sunt la mare cautare.

A reînceput lupta cu kilogramele pentru mulți ieșeni. Astăzi, s-a transpirat serios la aparate, iar practicanții au început antrenamentele fizice de la primele ore ale dimineții.

„Presupun că fiecare dintre noi face câte un mic exces de zel, între ghilimele, în perioada sărăbtorilor, toată lumea merge la părinți, la rude și mai mănâncă ceva mai mult dulce, ceva mai multe calorii și e bine să venim la sală și să controlăm aceste micuțe scăpări să spunem. În principiu, abdomen zilnic, chiar dacă abdomenul se face în sală și apoi se dezvoltă în bucătărie, încerc să mențin periodic, încerc să fac cam de 3-4 ori pe săptămână. Spate, piept, brațe, umeri, picioare, cam în principiu toate grupele de muschi și încerc să vin cât mai des posibil, ca să încerc să antrenez toate grupele și să fie totul în regulă”, zice Adi, sportiv.

Antrenorii de fitness îi încurajează pe oameni să vină în continuare la sală și să mentina ritmul antrenamentelor. Pentru cei care vor să scape de surplusul de kilograme acumulate în perioada sărbătorilor, antrenamentele sunt variate și pot fi personalizate în funcție de dorințele fiecăruia.

„Antrenorul nu înseamnă neapărat să îți arate exercițiile sau să faci corect, cu toate că asta e baza unui antrenor personal, să știi să faci corect exercițiile, să ai grijă să nu te accidentezi sub nicio formă în timp ce faci exercițiile, să ai o încălzire corectă, dar cel mai important factor, după părerea mea este să țină cineva miza sus și să te facă să te concentrezi mai bine, să poți să te antrenezi mult peste nivelul la care ai putea tu să ajungi. Sunt foarte multe persoane care, în perioada aceasta, mai ales între sărbători, nu mai vin deloc, încearcă să facă pauze, bagă foarte multă mâncare, după aceea vin de pe 7 ianuarie, cam acolo e perioada în care vine cea mai multă lume. Dar, ar fi bine să faceți și în perioada asta pentru că acum, se acumulează foarte mult și ar trebui să păstrăm cât de cât balanța, nu neapărat să nu ne îngrășăm, dar măcar să păstrăm”, spune Daniel Coman, antrenor fitness.

Sala este şi un bun refugiu de a scăpa de stres. Instructorii recomandă o oră de mișcare în fiecare zi.