Ieseni ramasi brusc fara locuri de munca

job

Peste 3000 entitati economice din judetul Iasi erau vizate la inceputul anului pentru a solicita Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) înregistrarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 44 / 2008, privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizic autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale.

De mai bine de o saptamana, Oficiul Registrului Comerţului a radiat din oficiu persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate era mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare, respectiv cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN pentru PFA-uri, și cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN pentru întreprinderile individuale.

Multi sustin ca s-au trezit peste noapte fara firme, cu marfa pe stoc si cu angajatii in aer. Oamenii se plang ca nu au stiut despre aceste modificari, nu au fost notificati in prealabil iar comunicarea a fost deficitara. Cu toate acestea, autoritatile sustin ca legea nu obliga la transmiterea de notificari