Ieseni nemulțumiți de transportul metropolitan: „Lumea nu are cu ce face naveta”

transport-metropolitan_iasi-850x560

De la inceputul anului au intrat in vigoare primele rute care fac parte din transportul metropolitan la Iasi. Practic, proiectul trebuia sa vina in sprijinul calatorilor care fac naveta spre si din municipiul Iasi insa unii sunt nemultumiti de program. Oamenii spun ca intervalele orare nu au fost gandite cum trebuie si ca nu pot ajunge la timp la serviciu.

Mergem dimineața si autobuzele pleaca acum fara oameni si la ora 06.30 merge din doua in doua ore si navetistii nu pot sa mearga cu acest mijloc de transport care l-au infiintat ei. Ganditi-va ca lumea nu are cu ce face naveta. Ei au spus ca vor introduce 36 pana la noi dar nu e asa. Au infiintat o ruta care pleaca din Pacurari si ajunge in Rediu si se urca in Copou. Lumea vine de la Horlesti si merge pana in capatul Copoului. Problema este ca nu avem cu ce sa facem naveta. Nici ei nu ne lasa sa mergem cu maxi taxi si ei anunta politia”, a spus un localnic din Horlesti.

Situatia este cu atat mai dificila pentru ca locuitorii din zona spun ca nu ajung la timp la serviciu.

Sunt medici care fac naveta, asistente medicale care fac naveta, brancardieri. Suntem persoane care intram la ora 06.00 dimineata. Normal ar fi sa puna autobuzul la 05.00 fara primul autobuz”, a mai spus un localnic.

Pe de alta parte, autoritatile spun ca infrastructura rutiera din municipiu si judet nu este adaptata pentru un proiect de o asemenea anvergura.

Mircea Manolache, consilier județean: „Infrastructura este in opinia mea prea subdimensionata. Nu avem sosele adecvate, benzi destinate transportului si cu toate aceste lucruri. Sunt cativa pasi importanti facuti dar totusi trebuia o gandire de ansamblu”.

Prin noul transport metropolitan s-au introdus rute in comunele Aroneanu, Miroslava, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomesti, Tutora si Valea Lupului.