Ieșeni lasati fără apă de 5 zile

fara apa alexandru

Locuiesc in cel de-al doilea oras al tarii ca marime dar traiesc ca la sat. Zeci de familii din cartierul Alexandru au ramas fara apa potabila in plina canicula. Desi sunt cu platile la zi sau chiar in avans, oamenii au fost debransati de cinci zile, de la reteaua publica dupa ce, o locatara nu si-a platit intretinerea de mai bine de 30 de ani.

Desi suntem in anul 2022, unii ieseni traiesc ca pe vremea comunismului. De aproape o saptamana zeci de familii iesene au rămas la mila nimanui dupa ce au fost debransati de la sistemul de apa. Motivul, alti cativa locatari din bloc au datorii. Oamenii au ajuns la limita disperarii, mai ales ca sunt pensionari bolnavi care locuiesc singuri. Noroc cu vecinii mai tineri care merg si cate doi kilometri, cu bidoanele pentru a aduce apa in bloc.

„Își bat joc de noi!

R: Cum vă descurcați?

L: Foarte greu, nu am copii și e greu.

R: Cine vă ajută cu apa?

L: Am oprit atunci, de pe 24…

R: Și sunteți cu plata la zi…L: Niciodată nu am rămas, prima dată datoriile le plătesc, așa știu că trebuie și pe urmă se face altă treabă. Eu sunt cu nervii la pământ, sunt bolnavă … ”

„Foarte, foarte greu. Avem noroc de copii, care avem copii, care nu săracii stau și rabdă în casă și de foame și de sete.”, a spus Elena Bobu – locatar.

„Soțul meu are aroape 80 de ani, cară apă de prin cartier, de pe unde cunoaștem sau o cumpărăm. Nici nu e așa de scumpă la pensia noastră.”, Lucica Păduraru – proprietar.

„Trăiesc din mila vecinilor că le este milă că am un copil bolnav de 50 de ani și eu… Dar ce vină am eu, dacă ea nu a plătit. Inginera, de 50 de ani este aici și de ce nu a venit zilnic să îi spună „plătește, plătește” și poate plătea. Nu ajungeam zilele astea.”, a mai spus un locatar.

„Am băiatul care locuiește cu mine și îmi cară bidoanele de 5-6 ori pe zi și vine.”, Silvia Barnea – locatar.

Vinovată ar fi o alta locatară care nu și-a plătit intretinerea de mai bine de 30 de ani. De asemenea, oamenii dau vina si pe reprezentantii Asociatiei de Proprietari care ridica din umeri si incearca sa rezolve situatia abia dupa sistarea apei.

„Ce pot eu să fac, să le achit datoriile doamnei care la ora 12 merge șerpuit prin casă și consumă alcool? Ce pot eu să îi fac doamnei?

R: Trebuiau luate din timp lucrurile.L: Mai mult de atât, îi dăm în judecată, nu avem ce face. Știți că ne judecăm cu o doamnă de 10 ani? ”, a spus Mariana Filimon – șefă Asociația de Proprietari Minerva.

Reprezentantii Apa Vital spun că nu pot face nimic in aceasta situatie, asociatia inregistrand datorii de sute de mii de lei.