Ieșeni lăsați fără apă de 15 zile

fără apă

Locatarii unor blocuri din Iași au ajuns la limita disperării, după ce au fost debranșați de la sistemul de apă. Astăzi este a 15-a zi în care oamenii cară apă cu bidoanele și se spală cum apucă, în timp ce autoritățile aruncă vina de la o instituție la alta.

Oameni lăsați fără apă din cauza unei proprietare care nu și-a plătit întreținerea de mai bine de 30 de ani. Așa se trăiește în blocurile din Iași. În timp ce zeci de familii se chinuie să procure apă din mila vecinilor, reprezentanții ApaVital ridică din umeri și aruncă vina pe Asociația de Proprietari. Oamenii au ajuns la limita disperării și își strigă necazul.

„Își bat joc de noi. S-au ajuns mari, au salarii. Directorul are salariu de 400 de milioane. El știe că dacă e proprietar, face ce vrea cu românul. Foarte greu e fără apă. Fără apă e ca fără mâini. Mi-e teamă că o să înnebunesc. Dacă, ferească Dumnezeu o să fac preinfarct și să mă aibă pe conștiință, i-am spus destul de clar…”, a spus Maria Cojocaru, locatară.

„Păi da’ de unde să curgă, dacă nu ne dă? Un leu nu avem datorie, mă chinui cu un copil de 50 de ani.

R: Mai puteți?

L: Ei mai pot. Am noroc cu vecinii mei, dacă nu aș avea vecini, nu știu ce aș face”, a precizat un locatar.

Din lipsă de apă, oamenii s-au întors în timp și se spală la lighean.

„Groaznic, nu putem să ne spălăm, mizerie peste tot. Suntem bătrâni. Doamna pur și simplu ne sfidează, ne minte.

R: Unde vă faceți baie?

L: Nu fac baie. Nu fac. Eu nu pot să mă deplasez, pun apă în lighean și cu ibricul îmi torn în cap apă cu bicarbonat. Rușine să ne fie…”, a spus un alt locatar.

Oamenii sunt indignai și de nepăsarea autorităților, care pasează vina de la unii la alții.

„Ce a fost cel mai frustrant pentru mine a fost faptul că eu am tot încercat să comunic cu anumite instituții ale statului. Am sunat și am făcut sesizări la DSP Iași, la OPC, la sediul firmelor Asociațiilor de proprietari Iași și toată lumea a pasat povestea asta la „Nu știu”, „o să vedem”. Pare a fi o situație care nu are un termen limită”, a explicat Claudia Rusu, locatar.

Președinta asociației de proprietari Minerva nu a dorit să ne acorde un punct de vedere, însă susține că la sfârșitul acestei săptămâni va face tot posibilul pentru ca oamenii din cele două blocuri să primească apă. Sătui de promisiuni, locatarii au precizat că au apelat la un avocat pentru a rezolva situația cât mai repede.