Ieseni in spital pe fondul consumului de alcool

volan

Garzi grele pentru medicii de la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi. In jur de 200 de pacienti pe garda s-au prezentat cu o urgenta in unitatea spitaliceasca, iar mai bine de un sfert dintre acestia au fost pacienti care au consumat alcool. Medicii vorbesc despre o normalitate in aceasta perioada, cu putine cazuri de Covid.

Consumul excesiv de alcool a adus in spital sute de persoane in cele doua zile de Craciun. Medicii spun ca au ajuns cu 50% mai multe persoane comparativ cu saptamana precedenta.

Diana Cimpoesu – medic sef UPU SMURD Iasi: „Situatii generate mai ales de alcool, nai putin excesele alimentare au adus pacientii la spital. Au fost secundare consumului de alcool si agresiuni in familie, dar si accidentele rutiere”.

Cel mai grav caz este cel al unui barbat in varsta de 54 de ani din localitatea Românești, adus cu ambulanta in coma alcoolica.

Diana Cimpoesu-medic sef UPU SMURD Iasi: „Determinarea de laborator de la noi este de 900 mg/dl si o temperatura centrala de 24, 9 grade, deci coma etanolica  a instalat stop la cateva minute de la ajungerea in urgenta. A fost resuscitat aproape 9 ore dar din pacate nu a raspuns pentru ca avea doua situatii extrem de grave”.

In UPU au ajuns destule persoane, victime ale accidentelor rutiere in care si-a pierdut viata un sofer tanar. Pasagerul de pe scaunul din dreapta a fost internat si operat de urgenta. Tot in spital a ajuns si un barbat injunghiat in urma unui scandal cu sotia.

Diana Cimpoesu- medic sef UPU SMURD Iasi: „Vazut la noi, internat, operat la ORL speram si pentru el o evolutie favorabila”.

Medicii au observat in aceste zile o scadere a numarului de pacienti infectati cu COVID-19.