Ieseni care incearca sa scape de carantina

Nu numai la granite de vest sunt probleme cu romanii care incearca sa scape de carantina desi revin din zone afectate de coronavirus. In ultimele zile, tot mai multe persoane se intorc pe cale aeriana din Italia prin Republica Moldova dupa care vin cu masinile din Chisinau.

Doua persoane sunt in carantina in Iasi dupa ce au revenit din Italia si au intrat in tara pe la vama Sculeni.

Marius Danga –  Director Cancelarie Institutia Prefectului Iasi: „Astazi am raportat primele doua persoane care sunt in carantina si vreau sa aplaud modul in care aceste doua persoane s-au comportat. Au facut tot posibilul sa ajunga in tara, un lucru de inteles, dar in momentul in care au ajuns la o vama in care nu prea se ajunge din Italia respectiv la vama Sculeni dup ace au avut escala la Chisinau au raportat ca vin din Italia si sunt dispusi sa se ia masurile necesare”. 

Astfel de cazuri sunt tot mai frecvente in ultimele zile atat la granite cu Republica Moldova cat si la granite cu Ucraina.

Radu Botez – viceprimar Iasi:Avem in continuare o problema care se va rezolva probabil astazi sau maine, cu acei cetateni romani care traiesc in Italia dar care au inteles ca pot sa fenteze cumva granita venind pe la Chisinau. Au fost cazuri si azi noapte, au venit pe la Chisinau si de acolo cu autobuzul bine merci ca si cum ar fi venit din Republica Moldova intrat in tara intr-o inconstienta totala”.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!