Ieșeni amendați pentru că nu purtau masca în magazine

deewer

În data de 29 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 200 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 247 de societăți comerciale şi 45 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 520 de persoane. 

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 143 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 33.200 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Exemple:

1. Un bărbat de 26 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o societate comercială, din municipiul Iaşi.

2. Un bărbat de 59 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o societate comercială din comuna Deleni.