Ieseanul care a intrat in istorie

Laurenţiu-Roşu

In urma cu 18 ani, intr-un meci banal din campionatul Spaniei, fotbalistul iesean Laurentiu Rosu scria istorie. Component al formatiei Numancia, mijlocasul roman a reusit sa marcheze 3 goluri in poarta celor de la Real Madrid iar echipa sa a castigat cu 3-1. Recordul sau nu a mai fost egalat, niciun alt jucator nu a mai inscris de 3 ori intr-un meci chiar impotriva marelui Real. La 18 ani dupa cel moment, Laurentiu Rosu este fericit de acea seara magica de 4 noiembrie 2000.

Eu sper sa se ajunga in situatia ca un roman sa inscrie 3 goluri celor de la Real Madrid pentru ca ar fi o bucurie pentru noi toti romanii. Intr-adevar au trecut multi ani de la acel meci. Este foarte greu sa marchezi 3 goluri intr-un meci, nu neaparat cu Real Madrid. A fost o seara magica pentru mine, am reusit sa marchez cele 3 goluri si am ramas in instoria fotbalului nu doar romanesc cat si in cel spaniol cu cele 3 goluri marcate. Mingea o am pastrata acasa. Am mai inscris si cu Tenerife 3 goluri dar nu a mai avut asemenea conotatie. Cu Real Madrid toata lumea isi aduce aminte de cele 3 goluri si a fost chiar in aceasta perioada din ce imi aduc aminte”, a spus Laurentiu Rosu, fost jucator Numancia.  

Real Madrid avea o echipa de poveste in acei ani cu Raul, Casillas, Morientes, Figo sau Roberto Carlos si tocmai castigase trofeul Champions League. Numancia avea o echipa modesta care a retrogradat de altfel la fialul acelui sezon. Insa ziua magica a lui Rosu a ramas in istorie. La finalul partidei, de suparare, niciun jucator de la Real nu a vrut sa schimbe tricoul. In zilele urmatoare, romanul era oprit pe strada iar spaniolii nu-l lasau sa plateasca la magazin. Cu doi ani inainte, Gica Craioveanu putea sa realizeze o asemenea performanta dar cu Barcelona. Ataantul a intrat pe teren pe parcursul meciului si a inscris doi goluri chiar pe Nou Camp. Villareal s-a impus atunci cu scorul de 3-1.