Ieseanca salvata de medicii Spitalului de Pneumoftiziologie dupa aspirarea accidentala a unor resturi alimentare

pacienta

Viața unei paciente de 67 de ani a fost salvată de echipa de gardă a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Iași care a intervenit de urgență după ce femeia s-a prezentat în urma aspirării accidentale de resturi alimentare.

”Medicul Mihaela Sandu și echipa de la endoscopie intervențională au reacționat imediat, iar acum pacienta este în afara oricărui pericol. Suntem alături de toți pacienții aflați în dificultate și asigurăm un raspuns rapid si eficient, spitalul fiind dotat cu aparatură performantă și de ultimă generație, iar profesioniștii care lucrează la Spitalul de Pneumologie sunt pregătiți pentru cele mai provocatoare situații”, a afirmat dr. Radu Crișan Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iași.

Aspirația de corp străin reprezintă o ur­gen­ță medicală majoră, chiar în absența unei simptomatologii la momentul prezentării, întrucât acesta se poate mobiliza în orice moment și își poate schimba poziția ca urmare a unui acces de tuse de exemplu, putând determina obstrucția totală a unei bronhii/traheii și poate cauza stop respirator.

Cu o pregătire la cele mai înalte standarde profesionale, personalul medical al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași asigură asistență de specialitate pentru majoritatea pacienților cu boli pulmonare din regiunea Iaşi, spitalul fiind în acelaşi timp un centru terţiar de adresare al pacienţilor cu probleme pulmonare complexe pentru întreaga regiune a Moldovei.