Ieșeanca Mihaela Popa avea consilier la Ministerul Educației un colaborator al publicației Sputnik

alexandru-mita-captura-sputnik-640x400

Un colaborator al publicaţiei Sputnik, organul oficial de propaganda al Rusiei, a devenit consilier al secretarului de stat Mihaela Popa din Ministerul Educaţiei. Este vorba de Alexandru Mîţă, profesor şi inspector şcolar în judeţul Vaslui. Mîţă este preşedinte al unei asociaţii care militează intens pentru promovarea intereselor Rusiei şi, în 2016, a înaintat Parlamentului European o notă de protest referitoare la o rezoluţie a Legislativului Uniunii Europene contra presei ruse. În 2017, Mîţă declara, într-un interviu la Sputnik, că parteneriatul României cu SUA este ”de tip colonialist”. Guvernul României i-a dat acum lui Mîţă un post de consilier la un secretar de stat care se ocupă de fondurile europene.

Promovarea lui Alexandru Mîţă (46 de ani), inspector şcolar în domeniul limbilor moderne în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, a avut loc în luna octombrie şi a fost decisă de secretarul de stat Mihaela Popa, cea care l-a adus drept consilier în cadrul cabinetului său din Ministerul Educaţiei. Popa a fost numită cu puţin timp înainte, în septembrie, fiind responsabilă cu atragerea fondurilor europene.

Mihaela Popa, a declarat că nu îl știa pe Alexandru Mîță, atunci când l-a numit consilier al său la Ministerul Educației. “Poate că e un semnal că și noi trebuie să fim consiliați când ne alegem… Nu avem de unde să știm anumite lucuri. Am dat un google simplu, mai ales că l-am luat dintr-o instituție publică: din inspectoratul școlar județean, o instituție cu mare încredere, cu concurs. Eu mi-am propus să iau oameni în echipă din zone defavorizate, cu experiență, apolitici, să fie cât mai integri. Dar dumnealui nu mai este în minister. El nu mai este consilierul meu. Nu am avut de unde să știu, era inspector școlar, avea rezultate pe proiecte cu Franța, pe proiecte europene, pe CRED. De astăzi nu mai este consilierul meu.“, a precizat Mihaela Popa.

Alexandru Mîţă a declarat, pentru G4Media, că este loial ”100%” Statului Român şi că nu a fost contactat niciodată de vreun serviciu secret al unui stat străin.