Ieseanca Iulia Scantei a fost aleasa judecator la Curtea Constitutionala

foto_Iulia_Scântei

Iulia Scântei, diplomatul Iaşului

Senatul a decis azi ca Iulia Scantei sa devina judecator al Curtii Constitutionale, in urma propunerii PNL. Aceasta o va inlocui pentru un mandat de 9 ani pe huseanca Mona Pivniceru. Scântei a fost aleasă cu 76 de voturi „pentru”, 34 de voturi fiind „contra”.

Dupa numire aceasta le-a transmis un mesaj si iesenilor. „Nu este o încetare a mandatului meu de reprezentativitate pe care ei mi l-au acordat. Voi să îi reprezint și pe ei acolo unde voi fi îmi voi exercita mandatul de judecător constituțional, apărându-le drepturile și libertățile potrivit Constituției, cu bună credință și cu priceperea juridică pe care mi-o cunosc”, a declarat Iulia Scântei.

In acelasi timp Bogdan Licu, propus de PSD a fost numit judecator al Curtii Constitutionale. Cea de-a treia nominalizare va fi făcută de președintele Klaus Iohannis.

Curtea Constituţională este compusă din nouă judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Dintre aceştia, trei sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de preşedintele României