Ieșean nemulțumit că plătește canalizarea, deși 90 la sută din apă o consumă pe irigarea gazonului

apavital

Situație nemaipomenită la ApaVital. Un bărbat din Zona Metropolitană Iași a făcut o reclamație pe motiv că este nemulțumit de procentul de facturare a apei canalizate, deși aproximativ 90 la sută din apa pe care o primește o folosește pentru irigarea gazonului și a plantelor.

„Am un contract încheiat cu dumneavoastră și văd că pe factură mi se facturează și canalizare apă cam 70% din apa consumată. Acest procent nu este realist deloc deoarece eu stau la casă iar cea mai mare parte (~90%) din apa consumată este pentru a iriga gazonul și plantele. Vreau să știu ce demersuri trebuie luate pentru a se factura într-un mod realist apa care ajunge în canalizare”, a transmis ieșeanul printr-un mail.

ApaVital a anunțat că utilizatorii au obligația de a asigura folosirea eficientă și rațională a apei preluate din rețeaua publică și de a utiliza apa numai pentru folosințele prevăzute în contractul de furnizare a serviciului. Concret, apa de la robinet nu este furnizată pentru irigarea plantelor și a gazonului.