Iesean in coma dupa ce a baut antigel

Sharing is caring!

Se zbate intre viata si moarte! Un barbat din judetul Iasi se afla in coma la spital, dupace a baut antigel. Pacientul este internat la spitalul Parhon, iar sansele de supravietuire sunt mici, spun medicii. In astfel de cazuri, 1 din 2 pacienti isi pierde viata, din cauza ingerarii de substante toxice.

Aseara, pacientul, in varsta de 61 de, ani a fost adus cu o ambulanta la Iasi, la spitalul Sf Spiridon. In urma analizelor medicale, probele de laborator au indicat o intoxicatie cu alcool toxic.

Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD Iasi; “A fost gasit comatos si hipotermic de catre echipajul de urgenta care a ajuns la locul solicitarii, a fost nevoie de intubatie, ventilatie mecanica si reinceperea stabilizariihemodinamice si terapie de reincalzire. Pacientul a ajuns in urgenta, s-a continuat terapia de suport respirator si hemodinamic. S-a ridicat suspiciunea de intoxicatie cu alcool toxic, dat fiind mediul, faptul ca era consumator de alcool si datele paraclinice, deci doza severa”

Ulterior, pacientul a fost directionat la Spitalul Parhon, unde se afla la Terapie Intensiva. Singura sansa la viata pentru un astfel de pacient este dializa, care se face la Clinica de Nefrologie.

IonutNistor, medic specialist nefrologie SpitalulI.C.Parhon: “A fost nevoie urgenta de hemodializa pentru epurarea toxicului, este un pacient intoxicat cu etanolglicol. Din pacate, aceasta perioada a anului este plina de cazuri de intoxocatie cu anglicol si aceste cazuri sunt intotdeauna cu risc deosebit. Pacientii care nu sunt admisi si la care dializa nu se face in urgenta, din pacate se pierd, mortalitatea este undeva la 50% in aceste cazuri”.

Medicii trag un semnal de alarma si recomanda excluderea din consuma oricarui alcool fabricat artizanal sau careprovine din recipient neetichetate sau necunoscute. In medie, anual, 10 persoane ajung in coma, la spital, dupa ce beau accidental antigel, pe care il confunda cu alcoolul.

shares