Ieșean cercetat pentru punerea în circulație de bancnote false

bani europeni

Un barbat din Iasi este cercetat de politisti dupa ce ar fi pus in circulatie bancnote false de 200 de euro, pe care le-ar fi comandat de pe internet, iar in urma unei perchezitii domiciliare, din locuinta sa au fost ridicate 55 de astfel de bancnote.

La data de 20 aprilie 2021, doi barbati s-ar fi deplasat la un punct de schimb valutar din municipiul Iasi. Sub pretextul unui imprumut ulterior de bani, unul dintre barbati l-ar fi determinat pe celalalt barbat sa schimbe doua bancnote in cupiura de 200 de euro, fara ca acesta sa cunoasca faptul ca bancnotele sunt false. Barbatul ar mai fi avut asupra sa trei bancnote falsificate de 200 de euro si ar mai detine la domiciliu alte 55 de bancnote falsificate, in cupiura 200 de euro, pe care le-ar fi comandat de pe internet.

Suspectul a fost audiat, iar politistii l-au retinut pentru 24 de ore. Ulterior, barbatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, fata de acesta fiind dispusa masura preventiva a controlului judiciar pentru 60 de zile.