Iesean arestat pentru trafic cu substante psihoactive

Sharing is caring!

Din toamna anului trecut si pana in aceasta luna, un iesean a procurat atat din tara cat si din Olanda cantitati de substante sub forma pulverulenta, in stare pura, avand efecte psihoactive, facand parte din clasa cannabinoizilor sintetici.

Acesta a introdus in tara, in mod fraudulos, prin intermediul transportatorilor internationali de colete, disimulate intr-un numar de 7 colete. Aceste substante au fost folosite ulterior de catre inculpat la prepararea unor cantitati importante de substante cu efecte psihoactive pe care le-a comercializat la pretul de 10 lei /doza, continand cantitatea de 0,1 grame sau 40-50 lei/gram.

Procurorii DIICOT au efectuat luni o actiune de prindere in flagrant a inculpatului, imediat dupa ce acesta a ridicat de la o firma de curierat un colet ce continea substante cu efecte psihoactive. In aceeasi zi s-a efectuat o perchezitie domiciliara in urma careia au fost ridicate 25 de grame de substanta pura psihoactiva, care ar fi fost necesara prepararii unei cantitati de aproximativ 500 de grame de substante susceptibile de a avea efecte psihoactive, 451 de grame de substanta vegetala si bunuri care ar fi fost folosite in activitatea infractionala.

Tribunalul Iasi a decis arestarea preventiva a acestuia pentru 30 zile.

shares