Iașul vrea o guvernare deschisă

Sharing is caring!

Astazi, de la ora 10.00, la Palatul Roznovanu, a avut loc  prima sesiune care parafează drumul Iașului către o guvernare deschisă. În primăvară, Iașul a fost integrat în alianța OGP – Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă- și până în decembrie, societatea civilă și administrația locală vor crea împreună un plan de măsuri pe care municipalitatea își asumă să-l implementeze până în 2020.

Sala Mare a Palatului Roznovanu a fost astazi plina cu reprezentanti ai societatii civile, profesori universitari ieseni , membrii ai ONG-urilor si fundatiilor locale sau reprezentanti ai mediului de afaceri iesean. La evenimentul de astazi au participat primarul Mihai Chirica,  Ovidiu Voicu, directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică , Radu Puchiu, fost secretar de stat și emisar OGP, si Brittany Lane, manager OGP local.

În fiecare stat sau oraș partener, un Forum Multi-stakeholder, care reunește atât funcționari publici – membri ai birourilor executive, cât și reprezentanți ai societății civile, ai mediului academic și de afaceri creează împreună și prin consultare publică, un plan de măsuri pe care guvernele – naționale sau subnaționale (primării) – se angajează să le implementeze într-o perioadă de doi ani.

Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă include 75 de state și 20 de orașe care și-au propus să implementeze modele de guvernare deschisă, ce pun cetățenii în inima deciziilor și proiectelor publice.

shares