Iașul va avea doi cetățeni noi de onoare

aurica ichim

În cadrul ședinței de ieri, consilierii locali din Iași au votat acordarea titlului de cetăţean de onoare profesorului Paul Zamfir, strâns legat de destinele Clubului salariaților CFR Iași, fiind singurul astfel de club rămas în activitate și, totodată, cel mai vechi din România.

De asemenea, ei au decis acordarea acestui titlu doamnei Aurica Ichim, fost coordonator al Muzeului Unirii, actualul director al Muzeului Municipal.

„Activitățile coordonate de către profesorul Paul Zamfir au contribuit la afirmarea, menținerea și redeșteptarea mândriei de a fi român, ieșean și ceferist, prin întreaga sa activitate izbutind să pună în valoare o organizație cu un istoric important în istoria CFR din România. Pentru promovarea culturii și imaginii feroviare în Municipiul Iași, acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași domnului profesor Paul Zamfir este pe deplin meritată și așteptată de toți cei care îi cunosc latura umană și spirituală”, se arată în proiectul de hotărâre aferent.