Iasul va avea din nou echipa de baschet

foto_baschet

Baschetul iesean s-a trezit la viata in urma unui parteneriat intre CS Politehnica, CSS Unirea si ACS Stomart. Echipa va fi formata din jucatori tineri si va fi inscrisa in Liga 1. Daca proiectul va decurge normal, din anul 3 se va incerca promovarea in Liga Nationala.

Un prim succes s-a inregistrat in luna iulie datorita acestui parteneriat. Iesenii au devenit campioni nationali Under 18 in campionatul de 3×3. Acum s-au pus bazele pentru o cresterea unei echipe in formula clasica.

Vasile Manole – presedinte CS Politehnica Iasi: „Dupa o lunga perioada in care aceasta echipa nu a existat avem, prin colaborarea cluburilor Politehnica Iasi, Stomart si Clubul Sportiv Scolar Unirea, avem bucuria de a inscrie aceasta echipa. Este o echipa tanara cu sportivi, cu varsta cuprinsa intre 18 si 22 de ani. O echipa de viitor cu care noi speram, in termenul cel mai scurt posibil sa promovam in primul esalon, unde Iasul, in mod normal isi are locul. Deocamdata bugetul se bazeaza, doar pe aportul clubului Politehnica Iasi.”

Dupa o pauza de 3 ani, baschetul iesean reinvie datorita unor juniori talentati.

Ovidiu Stochici – presedinte sectia baschet CS Politehnica Iasi: „Planul de bataie sta in felul urmator. In primul an ne dorim foarte mult sa participam, este cel mai important pas in acest moment, avand in vedere ca de 3 ani de zile nu am mai avut echipa inscrisa si este foarte important sa le dam sansa copiilor, juniorilor ieseni sa joace si sa creasca.”

In acest an, obiectivul principal este calificarea echipelor de juniori la turneele finale.