Iașul trimite primul transport cu ajutoare umanitare către Cernăuți

274956010_362282262569097_263187567851100449_n

În această dimineață va pleca din Iași, primul transport organizat cu ajutoare umanitare pentru Ucraina. Astfel, numai în ultima săptămână, ieșeni s-au mobilizat și au fost organizate șapte puncte de colectare, unde s-au donat saci de dormit, pături, alimente, lapte praf și mâncare pentru bebeluși.

Transportul este realizat cu ajutorul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă care a pus la dispoziție cinci camioane pentru toate ajutoarele donate de ieșeni.

„Astăzi facem primul pas din demersul pe care l-am inițiat la sfârșitul săptămânii trecute și cu toate bunurile care s-au strâns de la ieșeni prin sprijinul umanitar prin care ieșenii l-au acordat pentru cei din Ucraina. Vom merge cu acele produse către dânșii. Sunt cinci camioane ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Le vom descărca în depozitul dedicat zonei Cernăuți și mai departe ei vor ști ce este de făcut cu ele. Ne ducem în primul rând cu apă, avem două camioane cu apă, foarte multe bunuri pentru copii, inclusiv jucării, pampers, lapte praf și alte alimente de uz general, conservat și alte lucruri pe care le-au dat ieșenii.” a declarat edilul, Mihai Chirica.

Primarul Mihai Chirica va însoţi acest convoi până la Cernăuţi, unde se va întâlni cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, în contextul în care se împlinesc 10 ani de când municipiile Cernăuți și Iași au semnat protocolul de înfrățire.