Iașul se pregătește pentru Sărbătorile Pascale

oraselul-copiilor-paste-iasi-2

Orasul se pregateste de Sarbatorile Pascale. In Saptamana Mare, echipa Serviciilor Publice Iasi va planta in toate zonele circulate florile sezoniere. De asemenea, sute de lalele vor infrumuseta orasul, anul acesta soiurile fiind diferite comparativ cu anii trecuti.

Au mai ramas aproape doua saptamani pana la Sarbatorile Pascale pentru crestin-ortodocsi, iar pregatirile in oras sunt in toi.

Laurentiu Ivan- sef Servicii Publice Iasi

”Practic, pe tot parcursul municipiului desfasuram lucrari de amenajare peisajistica. O parte au fost continuate de anul trecut.

In acest an de Pasti va fi mai frumos decat anul trecut si datorita faptului ca in acest an, Pastele pica in jurul datei de 1 mai, deci  timpul este mult mai inaintat. Noi preconizam ca dupa Florii, in ultima saptamana,  sa putem planta primele loturi din florile anuale

Sute de lalele vor fi plantate pana de Paste, insa inflorescenta a intarziat din cauza frigului. Bulbii sunt adusi din Olanda dar sunt produse si crescute in serele Serviciilor Publice.

Laurentiu Ivan- sef Servicii Publice Iasi

„Tot timpul incercam sa introducem noi tipuri de flori. Lalele nu fac exceptie, vor fi tipuri care nu au mai fost pana acum plantate in oras. Din pacate, din cauza frigului ele sunt in urma cu inflorescenta, dar pana de Paste clar vor fi inflorite

 Serviciile Publice Iasi vor ca in acest an sa produca peste un milion de flori.