Iasul se închide de mâine, lasați-vă mașina acasă!

Mihai_CHirica

De maine, Iasul se va transforma intr-o fortareata iar circulatia masinilor va fi restrictionata.  Mai multe trasee vor fi modificate maine, 31 mai 2019, începând cu ora 18:00, și sâmbătă, pe parcursul întregii zile, în timpul vizitei Sanctității Sale Papa Francisc, la Iași.

Conform Primariei,  zona centrală va fi cea mai afectată din punct de vedere al traficului auto, însă circulația auto din restul municipiului va fi îngreunată și ca urmare a intrării în oraș a sute (probabil chiar peste 1.000) de autocare și autoturisme, care vor staționa pe Splai Bahlui, Canta sau in alte zone din oras.

Niciun autovehicul nu va pătrunde prin Podu Roș ca urmare a restricționării circulației pe Bulevardul Socola, începând de la Cotnari. Călătorii vor putea alege varianta transportării, prin utilizarea vehiculelor de pe alte trasee, cum sunt 27, 44 si altele.

Trasee deviate de maine, in Iasi

– Traseele de autobuz 19, 28 şi 47 vor fi suspendate.

– Trasele de autobuz 41, 5, 29, vor avea parcursul modificat.

– Traseele de tramvai 8 şi 9 vor fi suspendate.

– Tramvaiele de pe traseele 1 şi 13 vor circula deviat prin Tudor Vladimirescu.

– Tramvaiele de pe traseele 3, 6, 7 şi 11 vor circula pe itinerariile obişnuite.

Iesenii sunt rugați să renunțe la mașina personală în perioada desfășurării evenimentului, pentru a putea permite mijloacelor de transport public să circule în condiții cât mai bune.