Iasul se face de ras din cauza stadionului

Sharing is caring!

Organizatorii meciului de aseara dintre Poli Iasi si CFR Cluj au facut efoturi mari in aceasta saptamana pentru a mentine suprafata de joc la un nivel acceptabil pentru un meci din Liga 1. Au fost intinse folii de plastic pe teren fiind protejat gazonul de stratul de zapada cazut in cursul zilei de vineri.

Chiar si asa, terenul a fost inghetat iar brazde de iarba au sarit in timpul partidei. Oficialii clujeni s-au plans de suprafata de joc fiind auziti comentand ca este “inadmisibil ca in 2019 terenul sa se prezinte in astfel de conditii”.

Si totusi, in fiecare iarna, iesenii au aceleasi probleme. Instalatia de incalzire a terenului nu functioneaza iar terenul a suferit prea putine lucrari de intretinere in cei 60 ani de existenta. In plus, stadionul poarta in continuare urmele comuniste, facilitatile pentru spectatori fiind minimaliste.

De ani de zile se discuta la Iasi despre renovarea actualei arene sau de construirea unui stadion nou dar nimeni nu ridica vreun deget. In timp ce, prin tara au aparut stadioane noi si moderne, un oras de talia Iasului nu-si permite macar un studiu de fezabilitate.

Solutii de finantare sunt destule pentru un nou stadion. Nici suma de bani necesara pentru o arena de cel putin 15.000 locuri nu este una de speriat, doar ca, viziunea le lipseste cu desavarsire politicienilor care pot sa-si puna amprenta pe acest proiect.

Iesenii viseaza la un stadion ultramodern, cu magazine de jur imprejur, cafenele si locuri de relaxare, numai ca, trebuie sa mai existe si dorinta politica.

shares