Iasul se apropie de 800 prosumatori

fotovoltaice-gratis-afm

Speriati de criza energetica, 762 ieseni au ales sa devina prosumatori, adica produc si consuma energie din surse regenerabile, soare si vant. Impreuna iesenii produc 5795 kw, potrivit datelor ANRE de la inceputul lunii septembrie.

La nivel national exista deja 24.000 prosumatori iar investitiile pe cont propriu ale romanilor au crescut capacitatea de productie a tarii. „Asa au aparut 200 MW de energie electrica care este acum produsa de romani prin panouri fotovoltaice. Fara scheme de ajutor de stat blocate ani de zile. Fara politicieni care vin sa taie panglici si sa se laude cu investitii facute de ei. Fara birocrati prin ministere care aleg cine primeste si cine nu primeste bani publici. Fara tone de studii de fezabilitate facute de firme de casa”, a spus fostul ministru Claudiu Nasui.

La nivel national, judetul Iasi se afla pe locul 10 la numar de prosumatori. Dupa Ilfov, care a trecut de 2000 prosumatori, urmeaza judetele Timis si Arad cu peste 1000 prosumatori. Harghita se apropie de 1000, Dolj si Arges de 900 prosumatori, Olt, Mures, Bucuresti si Iasi de 800.