Iașul se alătură rețelei UNESCO de orașe creative

Vesti bune pentru ieseni! Municipiul Iasi a devenit unul dintre cele 55 de noi orase care se alatura retelei UNESCO de orase creative. Iasul a fost recunoscut ca fiind un oras care valorifica puternic cultura si creativitatea ca parte a strategiilor de dezvoltare a oraselor creative.  

Iasul a fost inclus la categoria „Literatura” al Retelei UNESCO in semn de recunoastere a importantei Festivalului International de Literatura si Traducere care a reunit sute de personalitati culturale din intreaga lume.

Lucian Teodorovici, Director Muzeul Național al Literaturii Române

Sigur ca FILIT a avut la randul lui o contributie, dat fiind ca am intrat in Reteaua UNESCO a oraselor creative prin literatura, deci la sectiunea literatura. Da, am contribuit si noi si suntem bucurosi ca am putut sa facem asta. De altfel, din cate am vazut se subliniaza importanta FILIT in decizia finala. Sigur ca ne bucuram cu totii, asta ne-am dorit de la bun inceput ca FILIT-ul sa insemne ceva, atat pentru comunitatea ieseana, cat si la nivel national si international, iar in momentul de fata este o confirmare pentru noi, pe langa alte multe confirmari ca suntem in continuare pe un drum bun.

Festivalul International de Literatura si Traducere este un proiect al Muzeului Literaturii Romane Iasi, finantat de Consiliul Judetean care s-a bucurat in ultimii ani de un succes rasunator.

Lucian Teodorovici, Director Muzeul Național al Literaturii Române

Este foarte important pentru Iasi, din punctul meu de vedere, ca a intrat in aceasta retea a oraselor creative pentru ca vor fi extrem de multe oportunitati cu celelalte orase din aceasta retea. Oportunitati de colaborare, de dezvoltare pe partea aceasta a creativitatii.

In prezent, reteaua numara acum 350 de orase creative din peste o suta de tari, reprezentand sapte domenii precum: Mestesuguri si Arta Populara, Design, Film, Gastronomie, Literatura, Arte media si Muzica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *