Iasul se afla pe platoul Covid

covid analize

foto: MedLife

Iasul se afla pe platou in privinta cazurilor noi de imbolnavire cu Covid. In ultimele zile au fost inregistrate sub 200 cazuri pe zi, ceea ce inseamna o degrevare a spitalelor. Chiar si asa, unitatea modulara de la Letcani va  continua sa ingrijeasca pacienti pozitiv. Celelalte spitale avand posibilitatea de a trata pacienti cu alte afectiuni.

In ultimele 24 de ore, in Iasi au fost raportate 126 de cazuri noi de infectie cu COVID-19. Specialistii vordesc de o perioada in care numarul cazurilor este constant. Totusi, masurilor de protectie trebuie in continuare respectate. 

Vasile Cepoi- director DSP Iasi: „In judetul Iasi, de cateva zile, scaderea a incetinit, ne aflam in etapa de platou Suntem sub nivelul de risc, sub 3 la mia de locuitori,  dar asta nu inseamna ca respecatrea regulilor sanitare nu trebuie sa existe in continuare”.

Desi cazurile au scazut comparativ cu saptamanile trecute, spitalul modular de la Letcani ramane deschis.

Vasile Cepoi- director DSP Iasi: „Spitalul modular de la Letcani, va functiona pe o perioada mai lunga de timp ca urmare a faptului ca s-a reusit repararerea sistemului de incalzire. Scopul functionarii acestuia este faptul ca vrem sa degrevam celelalte spitale de activitatile pentru pacientii covid si cresterea accesibilitatilor pentru pacientii non-covid”.

Unitatea modulara de la Letcani a inregistrat numeroase probleme de la deschiderea oficiala de anul trecut. Cea mai recenta este cea a sistemului de incalzire care ar fi fost depasit in cazul temperaturilor negative de afara.