Iasul s-a impus in derby-ul Moldovei

fc botosani

FC Botosani a inceput perfect partida de ieri cu Iasul iar Miron a dechis scorul printr-o lovitura de cap in urma unei faze fixe. Gazdele puteau chiar majora diferenta insa Golofca si-a prelungit prea mult mingea. Oaspetii au pus stapanire pe joc si au evoluat cu dezinvoltura pe un teren unde gazdele au pus mai mereu presiune pe adversari. Iasul a egalat dupa o centrare a lui Sin finalizata cu capul de catre Platini. Cioinac si Cristea puteau sa mai inscrie dupa cateva minute. Chiar inainte de pauza, Flores inscribe din nou pentru Iasi iar oaspetii au intrat la cabine cu un avantaj nesperat. In repriza secunda, iesenii au fost mai proaspeti si au tinut jocul departe de poarta lui Rusu. Flavius Stoican si Marius Croitoru au fos trimis in tribuna de centralul partidei iar Iasul a plecat cu 3 puncte mari de la Botosani.

Gazdele au reclamat programarea acestui meci. Botosanenii au avut meci luni seara la Giurgiu si au ajuns acasa abia dupa o zi.

Liviu Ciobotariu – antrenor FC Botosani: „Anticipam ca ei vor avea o prospetime mai buna decat a noastra. Ei au avut 6 zile la dispozitie. Nu este o scuza. Si in situatia in care am fost puteam sa facem un meci egal. In 2 zile am facut vizionari, stiam ce joaca adversarul dar a contat si faptul ca am luat 2 goluri ce puteau fi evitate”.

 
Flavius Stoican le-a multumit jucatorilor care au evoluat cu problem medicale, Andrei Cristea, Qaka si Cioinac.

Flavius Stoican – antrenor FC Poli Iasi: „Astazi am avut in teren o echipa care a jucat fotbal. As vrea sa-i felicit pe oficialii gazdelor care au muncit ca acest teren sa arate in conditii bune. Bravo lor. Mai rar in aceasta perioada un teren atat de bun”.

In urma acestui rezultat, Iasul a urcat pe locul 9 cu 21 puncte in timp ce Botosaniul ocupa pozitia a 10-a cu 20 puncte.