Iasul redevine orasul studentilor

Sharing is caring!

In aceste zile, tinerii se cazeaza in caminele din campusuri, pentru ca de pe 1 octombrie, sa intre in salile de curs, de la facultatile la care au fost admisi. Cei mai multi tineri si-au adus de acasa haine, paturi, chiar si galeti cu mop, pentru a face curatenie.

Forfota pe dealul Copoului. Peste 5 mii de tineri se cazeaza, in aceste zile, in caminele Universitatii Alexandru Ioan Cuza. Studentii au venit cu bagajele pline, insotiti fie de parinti, fie de prieteni.

In acest an, doar jumatate din cele aproape 10 mii de dosare au fost si aprobate. Din lipsa locurilor de cazare, doar 5 mii de studenti inmatriculati la Universitatea Alexadru Ioan Cuza au primit o camera intr un camin. Tarifele in caminele de la Cuza variaza intre 185 si 500 de lei pe luna, in functie de numarul de paturi din camera. In aceasta perioada, si studentii de la Universitatea Tehnica Gh Asachi se instaleaza in camerele din cele 21 de camine din campusul Tudor Vladimirescu. Lunar, studentii de la UTI vor plati intre 135 si 250 de lei pe luna pe cazare.

shares