Iașul rămâne fără finanțare pentru Sala Polivalentă

Proiectul Salii Polivalente din Iasi va fi amanat timp de un an dupa ce Guvernul a decis sa reduca din cheltuielile cu finantarea anumitor proiecte. Printre ele se afla si salile de sport  si bazinele de inot.

Romania intra in austeritate dupa ce Guvernul a luat decizia de a taia sau amana anumite finantari pentru a putea iesi din impasul financiar in care se afla. Chiar daca infrastructura sportiva asteapta de ani de zile bani pentru sali polivalente si bazine de inot, aceste proiecte vor fi amanate timp de un an. Printre ele se afla si Sala Polivalenta din Iasi a carui proiect nu a ajuns pana in faza de licitatie pentru a primi bani de la Guvern. Cu toate acestea, autoritatile locale spun ca proiectele demarate pana acum vor continua pana in faza de finalizare.

Daniel Juravle, viceprimar Primaria Iasi

Bineinteles ca ne lipseste acest proiect iconic. Eu cred in continuare si sunt optimist realist ca aceasta Sala Polivalenta si inca un proiect de infrastructura din punct de vedere sportiv se va realiza in Iasi in urmatorii ani

Unii consilieri locali spun ca Iasul are nevoie de proiecte de investitii, fiind al doilea oras din tara.

Iulian Nicolau, consilier local USR

Intrebarea asta ma urmareste incontinuu: Unde sunt banii nostri? Ii avem, nu ii avem, suntem atat de saraci. Avem sau nu Sala Polivalenta incat nu putem construi sau putem pune copaci pe raul Bahlui?

Conform Primăriei Municipiului Iași, investiția se ridică la suma de 81 milioane de euro. Astfel, noua sală va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren ce aparține municipalității, care se află în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *