Iasul primeste garantii pentru marile proiecte de infrastructura rutiera

Iasul va primi sprijin guvernamental pentru proiectele mari de infrastructura atat de asteptate in judet. Intr-o vizita de lucru la Iasi, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Irinel Ionel Scrioșteanu a promis ca Iasul va fi ajutat sa dezvolte inelele rutiere de legatura.

Cele mai importante proiecte de infrastructura din judetul Iasi au fost uitate de autoritatile centrale. Oficialul Ministerului Transporturilor a amintit astazi la Iasi despre autostrada A7 si A8, centura de est a municipiului, centura ocolitoare Podu Iloaiei, largirea la 4 benzi a drumului judetean din capat CUG. Oficialii au promis ca vor incerca in scurt timp sa puna in aplicare aceste proiecte.

Costel Alexe – Presedinte CJ Iasi

„Astazi Iasul a primit garantii ca la inceputul anului viitor ianuarie-februarie vom intra cu indicatorii tehnico-economici in sedinta de guvern pentru autostrada A8, urmand ca ulterior odata cu proiectarea in vara sau toamna sa avem castigatorul  desemnat pentru ceea ce va insemna dezvoltarea judetului nostru si al R. Molodva odata cu implementarea proiectului autostrazii A8. Trebuie sa sublinim inca odta ca Iasul are nevoie de cati mai multi kilometri de drum judetean, drumuri nationale si evident autostrazi pe raza judetului nostru tocmai sa valorificam potentialul urias din punct de vedere economic pe care il are judetul nostru.”

Autostrada A7 a intrat in linie dreapta, iar pana in vara anului viitor se vor face demersuri si pentru A8, a mentionat secretarul de stat.

Irinel Ionel Scrioșteanu –  secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

„Determinarea Guvernului Romaniei este una bine cunoscuta in ceea ce priveste infrastructura in partea aceasta de tara, din Molodva. Saptamana aceasta vom semna ultimul contract pe A7, deci vom avea tot A7 in executie. Iar asa cum am discutat si astazi si cu mediul de afaceri si cu toti cei prezenti, A8, anul viitor va intra in licitatie, se vor aproba indicatorii tehnico economici, iar in vara vom incepe licitatiile pentru executie lucrari, pentru ca si aici vorbim despre un contract pe care il avem in lucru de fezabilitate si proiect tehnic, deci vara viitoare vom avea documentatia tehnica completa si vor incepe licitatiile pentru executie lucrari urmand ca pe masura ce vom semna aceste contracte sa se intre direct in executie asa cum am avut si pe A7.”

Daca pana acum la Cluj s-au construit peste 20 de noduri rutiere, Iasul are doar 3. Autoritatile promit ca vor face demersuri pentru a dezvolta la Iasi infrastructura rutiera neglijata in ultimii 30 de ani.

Paul Butnariu – Presedinte Camera de Comert Iasi

„Constatand ca la Cluj exista o solutie pentru Sosea de centura la nivel de autostrada similara cu cea din Iasi, respectiv A8 pe trosonul Letcani, Ungheni are rolul de sosea de centura pentru Iasi si constatand ca la Cluj sunt peste 22 de noduri de legatura si peste 31 de km de legatura, am facut acest memoriu pentru ca atentie, la ora aceasta la Iasi sunt prevazute doar trei noduri de legatura eficiente pentru intrarea pe autostrada. Asta este studiul de fezabilitate.”

Pana la finalul anului, presedintele CJ Iasi a promis ca vom avea studiul de fezabilitate pentru rondul din Capat Dacia pana la rondul de la Uricani, dar si studiul de fezabilitate pentru largirea la 4 benzi a bulevardului C.A Rosseti pana la rondul de la popricani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *