Iasul poate pierde proiectul soselei de centura

Maricel_Popa

Maricel Popa, presedintele PSD Iasi trage un semnal de alarma cu privire la posibilitatea anularii licitatiei pentru proiectarea si executia variantei de ocolire a municipiului Iasi pentru trafic greu. Acesta sustine ca Mihai Chirica nu promoveaza o hotarare de Consiliu Local prin care Primaria Iasi isi asuma relocarea utilitatilor .

De altfel, liderul social-democrat a atentionat despre pericolul pierderii acestui proiect si acum doua saptamani, atunci cand a fost prelungit termenul licitatiei pentru proiectare si executie.

„Cu subiect si predicat ii cer sa convoace Consiliul Local pentru a elabora o hotarare de consiliu, sa-si asume cheltuielile de utilitati, pentru apa, canalizare, trotuar, stalpii de tensiune, stalpii de fir contact. V-am aratat adresa trimisa la minister, constructorii cer clarificari cine suporta cheltuiala. Trebuie un protocol, trebuie sa isi asume raspunderea”, a declarat Maricel Popa, presedinte PSD Iasi.

Intre timp, desi Primaria Iasi a oferit un raspuns catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, acesta este superficial si nu clarifica absolut nimic din solicitarile constructorilor care intentioneaza sa inscrie o oferta pentru executia acestei lucrari.

„La adresele dumneavoastra pe care le-am mai repetat, referitor la varianta de ocolire a municipiului Iasi, etapa I, varianat Sud, trafic greu, sector km19 – km 26, la sectorul de drum la care faceti referire, nu stim care este profilul acestuia.   Municipiul Iasi va muta reteaua de iluminat public pe care o detine in proprietate, stalpi si instalatii de alimentare cu energie electrica aferenta. Unele utilitati nu pot fi relocate, retelele de apa, canalizare, retelele de alimentare cu energie termica”, a declarat Maricel Popa, presedinte PSD Iasi.

Dupa finalizarea licitatiei si desemnarea unui constructor, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere va prelua in administrare de la Primaria Iasi tronsoanele de drum in vederea realizarii investitiei.