Iasul poate pierde proiectul soselei de centura

Sharing is caring!

Maricel Popa, presedintele PSD Iasi trage un semnal de alarma cu privire la posibilitatea anularii licitatiei pentru proiectarea si executia variantei de ocolire a municipiului Iasi pentru trafic greu. Acesta sustine ca Mihai Chirica nu promoveaza o hotarare de Consiliu Local prin care Primaria Iasi isi asuma relocarea utilitatilor .

De altfel, liderul social-democrat a atentionat despre pericolul pierderii acestui proiect si acum doua saptamani, atunci cand a fost prelungit termenul licitatiei pentru proiectare si executie.

“Cu subiect si predicat ii cer sa convoace Consiliul Local pentru a elabora o hotarare de consiliu, sa-si asume cheltuielile de utilitati, pentru apa, canalizare, trotuar, stalpii de tensiune, stalpii de fir contact. V-am aratat adresa trimisa la minister, constructorii cer clarificari cine suporta cheltuiala. Trebuie un protocol, trebuie sa isi asume raspunderea”, a declarat Maricel Popa, presedinte PSD Iasi.

Intre timp, desi Primaria Iasi a oferit un raspuns catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, acesta este superficial si nu clarifica absolut nimic din solicitarile constructorilor care intentioneaza sa inscrie o oferta pentru executia acestei lucrari.

“La adresele dumneavoastra pe care le-am mai repetat, referitor la varianta de ocolire a municipiului Iasi, etapa I, varianat Sud, trafic greu, sector km19 – km 26, la sectorul de drum la care faceti referire, nu stim care este profilul acestuia.   Municipiul Iasi va muta reteaua de iluminat public pe care o detine in proprietate, stalpi si instalatii de alimentare cu energie electrica aferenta. Unele utilitati nu pot fi relocate, retelele de apa, canalizare, retelele de alimentare cu energie termica”, a declarat Maricel Popa, presedinte PSD Iasi.

Dupa finalizarea licitatiei si desemnarea unui constructor, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere va prelua in administrare de la Primaria Iasi tronsoanele de drum in vederea realizarii investitiei.

shares