Iașul, pe primele locuri la cumpărarea de carte

WhatsApp Image 2022-09-21 at 11.08.45

Ieșenii au rămas printre cei mai mari iubitori de carte. Cel puțin asta o arata statisticile făcute la nivel național care situează orașul pe locul doi din țară la cumpărarea de carte. Romane, poezii sau bestsellere internaționale sunt la mare căutare de cititori.

Iașul este pe locul doi din țară la cumpărarea de cărți, conform datelor oficiale făcute de cele mai mari edituri. Vorbim despre cărțile tipărite, care sunt din nou la mare căutare. Cititorii spun că lecturatul de pe o carte pe hârtie nici nu se compara cu una în format digital.

Aici, la Iași cumpăra cei din Iași, în primul rând, deci dragostea de carte a ieșenilor este evidentă. Faptul că ne aflam la cea de-a șaptea ediție și într-un loc privilegiat, în Piața Unirii, locul în care toți ieșenii trec, nu se întâlnesc doar cu Alexandru Ioan Cuza și cu cartea și scriitorii. Un târg de carte înseamnă a se aduna la un loc autori, scriitori si cititori, a declarat Cassian Maria Spiridon, preș. Uniunea Scriitorilor din România, Iași.

Tot mai mulți tineri sunt interesați de scriitorii români și străini, și asta au observat organizatorii de târguri de carte care încearcă să aducă cele mai atractive titluri în cadrul acestor evenimente.

„Orice moment de întâlnire directă între carte, cititori, public autori este foarte importantă și cred că ar trebui să promovam acest tip de evenimente în rândul tinerilor. Târgurile de carte, întâlnirile cu scriitorii trebuie să devină partea din viața noastră”, a spus Corina Nechifor, organizator târg de carte.

Zilele acestea are loc la Iași, Târgul de Carte Gaudeamus Radio Romania, eveniment la care participă zeci de edituri.

Sunt peste 30 de edituri care au venit la Iași, astăzi. Este a doua ediție a Târgului Gaudeamus Iași. Este un eveniment care se înscrie în seria evenimentelor culturale organizate de Radio România în toată țara și, în special, în orașele universitare, un eveniment pe care vă invitam să îl vizitați, a precizat Claudia Crăcăleanu, manager Radio Iași.

Târgul de carte are loc în Piața Unirii din Iași și se va desfășura în perioada 21-25 septembrie.