Iasul, pe locul 3 in Gala Destinatia Anului

Câștigătorii competiției Destinația Anului 2024 au fost anunțați ieri seară, în cadrul unei gale desfasurate la Ateneul Român, la care au participat reprezentanți ai ministerelor Economiei, Turismului și Antreprenoriatului și Culturii, zeci de primari, membri și președinți ai consiliilor județene, reprezentanți ai federațiilor din domeniul turismului și HORECA, precum și mulți alți jucători importanți din domeniu.

In urma a cateva sute de mii de voturi ale oamenilor, destinatia anului 2024 a fost ales la categoria orase – Sibiul. Pe locul 2 au fost votate la egalitate de puncta Brasovul si Timisoara iar Iasul a ocupat locul 3.

La atractii cultural educative, Palatul Culturii din Iasi s-a clasat pe locul 3, dupa Castelul Corvinilor si Castelul Bran.

La taramuri cu istorie si traditie, Tinutul Manastirilor din Bucovina s-a aflat pe locul 2 dupa Cetatile Dacice din muntii Orastiei. La regiuni eco turistice, Tara Dornelor a fost tot pe locul secund dupa Delta Dunarii iar la sate de poveste, pe locul 3 a fost votata localitatea Ciocanesti din judetul Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *