Iașul, pe harta tenisului mondial

Jucători consacrați din circuitul ATP sunt așteptați la ediția a 4-a a turneului Concord Iași Open.  În perioada 10-23 iulie are loc la Baza Sportivă Ciric două turnee de tenis, masculin si feminin. Acum, se fac ultimele pregatiri pentru organizarea ireprosabila a turneelor.

Concord Iasi Open va debuta în perioada 10-16 iulie, cu ediția a 4-a a turneului masculin, iar în intervalul 17-23 iulie este stabilita ediția a 2-a a turneului feminin. Lista de înscrieri la turneul masculin s-a închis, iar principalii trei favoriți la momentul actual sunt moldoveanul Radu Albot, locul 105 ATP, cehul Tomas Machac (106 ATP) și ungurul Zsombor Piros (123 ATP). Chilianul Cristian Garin (125 ATP), fost număr 17 mondial, de cinci ori campion în turnee ATP, va fi al patrulea favorit.

Andrei Orita, detinator licenta Concord Iasi Open: „Jucatorii romani care participa pe tabloul principal sunt David Nicholas, top 200 ATP si Cezar Cretu si Filip Jianu. Mai exista Radu Albot, fost castigator de ATP din primii 50 mondiali, actualmente este in prima suta si jcuatori cu titluri castigate la activ fie ca vorbim de Cristian Garin sau Lucas Tui sau Pablo care a confirmat pe ultima suta de metri prezenta si pe tabloul principal si la dublu si la meciul demonstrativ. Avem multi jucatori care au fost cu rezultate notabile la noi in anii precedenti„.

Andrei Pavel – Director Turneu ATP Iasi:Ma bucur sa fiu la Iasi din nou. Sunt foarte mandru de ce a facut Andrei impreuna cu Primaria si sponsorii, al patrulea an. A inceput in pandemie si uitati-va ce se intampla acum si ce se va intampla peste urmatoarele doua saptamani. Amandoua concursurile sa aiba cat mai multi spectatori sa fie full din prima zi pana in ultima zi. Sunt niste meciuri extraordinare tablourile si la baieti si la fete„.

La meciuri va participa si ieseanul Cezar Cretu.

Meciurile cu adversari mai mari sunt cele care ne cresc de asta si eu la randul meu sunt bucuros ca vom avea jucatori valorosi in acest an aici. Pe de alta parte este o ocazie foarte buna pentru noi, jucatorii romani de a juca la astfel de turnee pentru ca astfel prindem experienta si putem urca in clasament„, a spus tenismenul iesean.

Ediția feminina, din perioada 17-23 iulie, va reuni pe tabloul principal nume importante din tenisul feminin românesc. Campioana primei ediții, Ana Bogdan, va veni la Iași pentru a-și apăra trofeul cucerit anul trecut în fața jucătoarei maghiare Panna Udvardy, însă organizatorii au și alte suprize pentru fanii tenisului din România.

Prima rachetă a României în momentul de față, Irina Begu, locul 29 WTA, va participa la ediția a doua a turneului iesean, Elena Gabriela Ruse fiind și ea pe lista preliminară. În ceea ce privește wild-cardurile, acestea au fost acordate pentru tabloul principal jucătoarelor ieșene Andreea Prisăcariu (locul 336 WTA) și Ilina Amariei (426 WTA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *