Iașul, pe harta tenisului mondial

Iașul găzduiește în luna iulie cea de-a treia ediție a celui mai important turneu de tenis ATP din Romania. Este vorba despre ATP Challenger 100 – Concord Iași Open 2022, dotat cu premii în valoare de peste 90 de mii de euro și 100 de puncte ATP. Pe tabloul principal al turneului de simplu se vor afla 32 de sportivi clasați între locurile 80 si 400 mondial.

Cea de-a treia ediţie a turneului de tenis care face parte din Circuitul ATP va avea loc la Iași, în această vară. Evenimentul se va desfășura la baza sportivă de la Ciric, iar cu această ocazie, municipalitatea a anunțat amenajarea terenului central cu nocturnă, bannere LED și o tribună de 800 de locuri. Pe durata ambelor turnee va fi amenajată zonă VIP și zonă comercială. Deși, din punct de vedere financiar un astfel de turneu este costisitor, organizatorii au reușit să pună evenimentul pe picioare.

„Este greu de organizat peste tot. În România condițiile nu sunt în totdeauna foarte bune din punct de vedere financiar pentru că în spatele unui turneu de tenis, pe lângă acei bani de premii care sunt de exemplu 115 mii la fete și 100 de mii la băieți cheltuielile sunt duble. Deci, ca să poți să organizezi un turneu trebuie să dublezi această sumă și este nevoie de foarte multă implicare, dar în primul rând este nevoie de foarte multă muncă de convingere, iar ceea ce s-a realizat aici s-a realizat în primul rând pasiunii și datorită insistenței organizatorilor, în special a lui Andrei de a pune Iașul pe harta tenisului mondial”, a declarat Daniel Dobre, antrenor de tenis.

După turneul de tenis masculin, Iașul devine gazdă și pentru turneul de tenis feminin, care se va desfășura în perioada 1-7 august 2022.

„Cele două turnee de tenis propun publicului ieșean, dar ele sunt de asemenea relevante și la nivel regional și național, două competiții sportive cu peste 100 de meciuri de simplu, desfășurate pe parcursul a două săptămâni, între 11 – 17 iulie și 1-7 august. Turneul de tenis masculin sub egida ATP oferă câștigătorului o sută de puncte ATP, iar premiile totale sunt în valoare de 90 de mii de euro, în timp ce turneul de tenis feminin desfășurat în august oferă 160 câștigătorului și premii totale în valoare de 115 mii de dolari”, a declarat Andrei Oriță, managerul general al firmei organizatoare.

Tenisul de performanță are viitor la Iași fiind lansați în ultimii ani câțiva sportivi talentați.

Să știți că tenisul de câmp este încurajat de multă vreme. Noi mai deținem o bază cu terenuri de tenis la ștrand, unde se practică tenisul de multă vreme, dar de data aceasta reușim să aducem și tenisul de performanță. Cred că este foarte bine să vezi pe un teren de tenis și jucători din primii 100 mondial care vin să arate tuturor ce înseamnă de fapt tenisul de performanță și poate în felul acesta reușim să creștem și din rândul ieșenilor, tenismeni pe viitor”, a explicat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!