Iașul, pe harta automobilismului românesc

Iașul va fi și în acest an pe harta automobilismului românesc. În capitala Moldovei are loc în perioada 8-10 septembrie, a 39-a ediție a Raliului Iașului. La start vor fi mai multe echipaje străine. 

Știrea momentului pentru motorsportul din România vine de la Iași: fiul lui François Delecour, Eliott, va debuta în România, la Raliul Iașului 2023.

Norris Măgeanu, președinte FRAS

Suntem extrem de norocosi: avem doi piloti tineri, unul din Italia si unul din Franta care au venit sa participe aici in Romania si ce dovada buna va fi pentru nivelul competitiilor de la noi din tara dect aceasta cand un campion mondial nu se duce la el in tara si vine la noi cu fiul sau sa faca primii pasi in Romania, la Raliul Iașului.

Eliott nu are experiență în rally, fiind pilot de motocross, însă s-a declarat foarte încântat să debuteze la bordul unei mașini de raliuri în aceeași țară și în aceleași locuri care au fost atât de primitoare cu tatăl său. François Delecour, de trei ori campion național al României la rally și campion mondial R-GT, a concurat și el în trecut la Iași.

François Delecour, pilot

Ultima oara cand am venit aici cred ca era 2014. Am avut de facut un raliu chiar in oras. Am concurat cu Tempestini daca imi amintesc bine. A fost o experienta incredibila pentru noi.

Si pilotii romani sunt entuziasmati de inceperea competitiei.

Andrei Gîrtofan, pilot

Raliul are niste probe superbe dupa parerea mea foarte de viteza si tricky cum spun si colegii din Franta. Cred ca s-ar traduce viclene. Inclusiv Dobrovat unde nu sunt doar cele doua saritori sunt niste cocoase tricky iar daca nu ti le notezi pot fi probleme mari pentru ca este ingust si viteza depaseste 180 km/h printre copaci.

În prima zi de concurs, sâmbătă, 9 septembrie, vor fi câte două treceri pe Cioca Boca (14,55 km) și Mădârjac (23,80 km). Seara, de la ora 18.00, este programată cea mai spectaculoasă SuperSpecială din calendarul intern, pe Râpa Galbenă și Bulevardul Independenței. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *