Iasul ocupa locul 2 national in topul judetelor cu cele mai multe medii de 10

elevi

„Reușitele elevilor noștri, absolvenți ai clasei a VIII-a, la Evaluarea națională ne bucură și în același timp ne confirmă faptul că strategiile noastre educaționale la nivelul inspectoratului, precum și al școlilor, reușesc să producă succes și motivație pentru învățare, procentele ridicate ale elevilor cu nota10 la ambele probe, situând Iașul pe locul II la nivel național, după București. Cele două simulări organizate pe parcursul anului școlar, competența și implicarea profesorilor de limba românăși matematică s-au întâlnit în mod fericit cu o motivație superioară a elevilor pentru cunoaștere, dar și cu dorința acestora de a avea șanse crescute la admitereaîn învățământul liceal și profesional” a punctat prof. dr. Genoveva FARCAȘ, Inspector Școlar General.

Motive de mândrie pentru școala ieșeană: 35 de elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională! Bucuria este cu atât mai mare cu cât notele de 10 au fost obținute de elevi ce provin din 8 unități de învățământ ieșene, atât colegii și licee, cât și școli gimnaziale: ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ALEXANDRU CEL BUN”, IAŞI, COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI, COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIŢĂ”, IAŞI, COLEGIUL NAŢIONAL „COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI, ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ALECU RUSSO”, IAŞI, LICEUL TEORETIC DE INFORMATICĂ „GRIGORE MOISIL”, IAŞI, COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAIL SADOVEANU”, PAŞCANI și COLEGIUL NAȚIONAL DE ARTĂ „OCTAV BĂNCILĂ”, IAŞI.

Pe locul I se clasează Bucureștiul, cu 48 de medii de 10, pe locul II, județul Iași cu 35 de medii de 10, pe locul III județul Cluj cu 28 de medii de 10, urmat de Constanța, cu 24 de medii de 10, de Timiș cu 22. În Bihor se înregistrează 17 medii de 10, în timp ce în Prahova sunt 12 medii de 10.

În urma etapei de contestații este posibil ca numărul mediilor de 10 din județul Iași să crească.

În anul școlar anterior, în județul Iași se înregistrau, înainte de contestații, un număr de 32 de medii de 10.

Notele peste 5,00 la limba română sunt în procent de 86,97 în județul Iași, comparabil cu procentul din anul școlar precedent, și anume 87,76%, iar la matematică notele peste 5,00 reprezintă 66,62%, față de 66,01% în anul școlar încheiat.

Rezultatele în județul Iași depășesc, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, media națională, care este de 80,6% la limba română și de 62,7% la matematică.