Iașul nu mai are niciun pat liber la ATI

pat-spital-6-scaled

În acest weekend, la Iaşi au fost confirmate 458 de cazuri noi de infecţie cu SARS-CoV-2, sâmbătă fiind 241 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă, iar duminică – 217 noi confirmări.

Tot în ultimele zile s-au înregistrat cinci decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 286. Nu a fost înregistrat niciun nou focar, conform raportării făcute de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. Astfel, numărul total de cazuri din judeţ de la începutul pandemiei a ajuns la 23.752 de cazuri.

Ieri, erau ocupate toate cele 67 de paturi ATI, dintre care 9 la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 7 la Spitalul CF Iaşi şi 16 la Spitalul de Neurochirurgie. Toate cele patru paturi ATI de la Spitalul „Parhon”, suport pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, erau ocupate.

De asemenea, sunt 21 de bolnavi confirmaţi pozitiv cu coronavirus şi care fac dializă în cadrul spitalului. Cele două paturi ATI de la Maternitatea „Elena Doamna”, centru suport COVID-19 pentru gravide, nu erau ocupate.