Iasul nu a obtinut finantare pentru autobuzele care utilizeaza gaze comprimate

foto_autobuz_hibrid

Fondul pentru Mediu trebuia sa imparta 60 milioane de lei pentru mijloace de transport nepoluante. Din cauza poluarii Iasi, Brasov si Bucuresti  erau in pole position pentru obtinerea unei finantari cu care se puteau achizitiona mijloace de transport ce utilizeaza gaze comprimate. Pe 11 decembrie, cererea de finantare a Iasului a fost respinsa pe motiv ca documentele nu au fost conforme cu originalele.

In afara autobuzelor electrice si a tramvaielor, Iasul a incercat sa obtina fonduri nerambursabile pentru autobuze ce utilizeaza gaze comprimate cu motoare de tip CNG. Consilierul PNL, Eduard Boz a cerut explicatii in sedinta Consiliului Local de astazi pentru modul in care a fost gestionat acest proiect. Primarul Mihai Chirica, sustine ca nu au fost de fapt bani pentru acest proiect si au fost eliminate pe rand orasele care au accesat.

V-as da citire orasele respinse: Iasi, Constanta, Galati, Pitesti, Satu Mare, Cluj Napoca, Braila, Ploiesti si mai sunt si altele. Ce va sugereaza dumneavoastra asta? Ca nu a castigat decat Videle si Alexandria! Nu stiu care este lista castigatorilor. Daca cititi care sunt motivele, in orice procedura de contractare, raspuns sau accesare de fonduri nerambursabile, ti se pune  intrebare. Daca originalul nu este un document care poate fi studiat inseamna ca nu mai stim ce se intampla in accesarea de fonduri. Deci au facut-o intr-un mod deliberat”, a spus primarul Mihai Chirica.