Iasul, locul 2 national ca promovabilitate la Bacalaureat

bac

La nivelul judetului Iasi, rata de promovare la Bacalaureat, inainte de depunerea contestatiilor este de 78 la suta, cu aproape 4 procente mai mare decat media nationala. Cu acest procent, Iasul se afla pe locul 2 la nivel national. 7 liceeni au obtinut media maxima la Bacalaureat, rezultat cu care ocupa locul secund la nivelul tarii.

3980 candidati din cei 5105 care au sustinut Bacalaureatul au promovat examenul maturitatii. Dintre acestia,  151 de candidati provin din promotiile anterioare. Rezultatele din acest an, le depasesc pe cele din 2020.

Antonina Bliort – purt. cuv ISJ Iasi: „La nivelul judetului Iasi, rata cumulata de promovare inainte de contestatii este de 78 la suta, in crestere fata de sesiunea iunie iulie 2020 si peste media nationala care anul acesta este de 73.9 procente. Acest procent de promovabilitate situeaza judetul Iasi pe locul 2 in ierarhia nationala. Pentru promotia curenta, rata curenta este de 81.2%, mai mare si aceasta fata de sesiunea iunie – iulie 2020, iar pentru promotiile anterioare este de 35.02 % si aceasta este o promovabilitate mai mare decat cea a anului anterior”.

In acest an s-au obtinut 7 medii de zece. Dintre acestea, doua medii au fost ale unor tineri de la Colegiul National, 2 de la la Colegiul Negruzzi, una de la Racovita, una de la Dimitrie Cantemir si una de la Liceul de Informatica Grigore Moisil.

Antonina Bliort – purt. cuv ISJ Iasi: „Sapte candidati au obtinut media 10, Iasi plasandu-se in acest clasament pe locul 2 din tara. Pe disciplina de examen, situatia candidatilor cu nota 10 este urmatoarea: 92 au obtinut nota 10 la proba de limba si literature romana, 145 au obtinut nota 10 la proba obligatorie a profilului, matematica 65, istorie 80. 377 au obtinut nota zece la proba la alegere a profilului si a specializarii”.

Anul trecut in judetul Iasi s-au obtinut 12 medii de zece.