Iașul, la un pas de scenariul roșu. HoReCa riscă să închidă din nou interioarele

palat terase stefan cald

Municipiul Iași este la un pas de scenariul roșu. Incidența din ultimele zile a trecut de 2,80 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. HoReCa riscă să închidă din nou interioarele și să desfășoare activitatea pe terase. Dacă orașul intră în scenariul roșu se impun măsuri suplimentare și pentru sălile de cinematograf.

Numărul cazurilor de infecției cu Covid-19 a crescut constant la Iași în ultimele zile, iar autoritățile atenționează deja că ne apropiem de pragul de 3 la mia de locuitori. Ceea ce însemnă că  municipiul va intra în scenariul roșu de funcționare.

Ovidiu Mihaiuc-purtător de cuvânt Prefectura Iasi

”În municipiul Iași iminența de a trece în scenariul roșu survine în urma a mai multor zile în care incidența a crescut Vorbim despre 2 săptămâni și jumătate. În momentul în care se trece peste rata de 3 la mia de locuitori atunci intervine scenariul roșu pentru municipiul Iași.”

În cazul trecerii în scenariul roșu, vor fi impuse măsuri suplimentare pentru agenții economici, legate de modul în care își vor desfășura activitatea. După trecerea ratei de incidenta de peste 3 la mie se vor impune restrictii si in salile de spectacole si cinematografe.

Mihai Chirica- primar Municipiul Iași

”Suntem pregătiți. sigur, nu vor fi restricții altele în afară de cele pe care le știți. Va fi afectat, din păcate o spun, domeniul HoReCa pentru că va trebui să funcționeze cu terase afară. speranța noastră a fost că se va încălzi și vom putea deschide mult mai multe terase. Va mai trece o săptămână după care dăm drumul la terase cât ne permite timpul și să poată compensa și dumnealor și lipsa activității din interior.