Iașul iși recapătă strălucirea

poli iasi

Cu un jucator precum Qaka, in zi de gratie, FC Politehnica Iasi a obtinut o victorie concludenta in ultima partida din cadrul etapei a 7-a de campionat. Echipa lui Stoican, vizibil modificata in bine dupa ultimele prestatii jalnice, a invins categoric cu scorul de 3-0 pe Concordia Chiajna. Gazdele au deschis scorul in minutul 15 printr-un autogol, dupa o centrare a lui Moussa si au majorat diferenta prin reusita lui Flores. Oaspetii au avut o ocazie rarisima dupa cateva minute dar Guessan a trimis dintr-un metru peste poarta. In repriza secunda, Stoican a trimis in teren 3 debutanti in Liga 1 pe Aguinaldo, Bekui si N’Dongala. Desi ilfovenii au fost mai prezenti in joc tot gazdele au punctat dupa o faza creata de noii intrati Aguinaldo – Bekui, ultimul reusind sa marcheze. Cu 8 puncte in clasament iesenii respira ceva mai usurati si incearca sa profita de pauza de campionat dedicata meciurilor echipei nationale.

O victorie importanta, o victorie frumoasa, o victorie spectaculoasa. Cred ca am oferit oamenilor care au venit la stadion un spectacol. Au fost multe ocazii, goluri multe, bare, ratari, spectacol din partea unui jucator la care eu tin foarte mult si ma refer aici la Kamer Qaka, care face diferenta, care da incredere si celorlalti colegi ai lui. Faptul ca a fost ieri prezent la antrenament, am vazut o descatusare din partea unor jucatori importanti ai echipei noastre si lucrul acesta imi da mie entuziasm. Intr-adevar sufeream la acest capitol pentru ca mie imi place un joc spectaculos, cu posesie, cu progresie ca sa ne cream ocazii prin ce lucram la antrenament si nu mai pe romaneste prin nimereala”, a declarat Flavius Stoican, antrenor FC Politehnica Iasi.

„A fost un meci pe care nu l-am gestionat bine in momentele sale de inceput, un gol primit nemeritat  dar fotbalul este facut din momente. Trebuia cumva sa revenim si sa reintram in partida. Din pacate am riscat dupa care am avut acea ocazie la 2-0 care ne-ar fi putut reintroduce in meci. N-am marcat si lucrurile au devenit din nou dificile pentru noi in repriza a doua. Atitudinea a fost un pic schimbata in repriza secunda dar nu a fost de ajuns”, a spus Ionut Badea, antrenor Concordia Chiajna.

Jocul Iasului va arata si mai bine dupa ce va reveni in Copou si Platini.

„Este un jucator la care eu tin foarte mult dar sper sa se intoarca cu mentalitatea de la inceputul sezonului trecut, pentru ca, pe final, influentat de multi oameni, numai binevoitori nu erau, a cerut un salariu marit, iar gandul lui a facut sa aiba o reactie care mie nu mi-a placut. Am avut o discutie acum, eu ii ofer sansa de a juca din nou la Iasi pentru ca este un jucator la care eu tin foarte mult”, a completat Stoican.    

 Urmatorul meci al Iasului este programat pe 16 septembrie in deplasare la FC Voluntari.

Foto: facebook.com/politehnicaiasi