Iasul isi face stadion propriu cu bani imprumutati

Au trecut aproape 10 ani de cand primarul Mihai Chirica promite constructia unui stadion nou in municipiul Iasi. In toti acesti ani, edilul a prezentat machete, a vehiculat mai multe locatii, a vorbit despre capacitate, a ales numele, forma stadionului si a vorbit despre mai multe surse de finantare.

Subiectul a cazut in derizoriu si dupa ce si-au pierdut rabdarea, suporterii ieseni si-au luat gandul de la o arena noua. Pe de alta parte, liderii politici cu influenta au reusit sa atraga investitii de la Guvern pentru stadioane noi fiind de notorietate cazurile de la Cluj Napoca, Craiova sau Targu Jiu. In apropierea alegerilor, Mihai Chirica a readus in discutie constructia unui nou stadion reusind sa treaca in Consiliul Local un proiect care prevede accesarea unui imprumut pentru inceperea lucrarilor la o noua arena.

Diferenta dintre Mihai Chirica si alti lideri politici din tara este ca, in timp ce altii “au vorbit si au facut”, edilul iesean doar a vorbit. Mai mult, Iasul a pierdut ani pretiosi in care isi putea lua soarta in propriile maini precum Sibiul sau Aradul care si-au construit arene din fondurile locale. La finalul celui de-al doilea mandat, primarul considera ca noul stadion trebuie construit din bani proprii, mai exact prin accesarea unui imprumut.

Mihai Chirica – Primar Municipiul Iasi:Noi ne-am pastrat de prea multe ori bunul simt in conditiile in care Bucurestiul si-a facut 5 stadioane, Tg. Jiu si-a facut stadion si nu are echipa, in Alexandria, in conditiile in care au negociat la Timisoara sa faca stadion de 30.000 locuri si nu au stadion nici in Liga a treia. Ne tot chinuim. Cred ca pentru Sala Polivalenta cred ca 10 la suta din fundatie am platit pentru transport la Bucuresti. Du-te, intoarce-te, mai du-te si tu domnule viceprimar ca efectiv imi ajunsese pana peste cap„.

Primarul sustine ca fostii premieri i-au promis fonduri pentru un stadion nou insa lucrurile nu s-au concretizat. Pe de alta parte, edilul este sigur ca noul Guvern va sprijini investitia de la Iasi.

Am trecut prin toate guvernarile impreuna. Despre stadion ne-a promis si Ponta si Orban si ma punea sa fac scheme si schite. Nu ai cu cine. Am spus ca ne luam soarta in maini si facem stadion impreuna cu Guvernul care va veni. Cand vor vedea ca vom cheltui 100 milioane din banii nostri banui ca vor fi rationali si statul va pune 100 de milioane. Mai punem si noi 100 si ei inca 100 ca nu-l facem pentru noi ci pentru regiunea de nord est„, a completat Mihai Chirica.

Consilierii PSD s-au abtinut de la votul pentru accesarea unui noi imprumut si l-au intrebat pe primar cum au reusit alte orase sa contruiasca stadioane noi din fonduri guvernamentale.

Bogdan Crucianu – Lider Grup PSD in Consiliul Local Iasi: Daca ne vom uita la celelalte localitati, mie imi vine in minte o alta intrebare, de ce ei pot si noi, nu? Noua ne-ati fluturat de-a lungul timpului tot felul de machete despre stadionul municipal indiferent de numele pe care dumnoavoastra l-ati pronuntat iar astazi veniti in fata Consiliului Local cu un nou imprumut care tot incep sa apara si daca dam timpul inapoi o sa vedem ca am mai facut ba pentru depoul Dacia, ba pentru reabilitarea de scoli, ba pentru cinema in Dacia si toate lucrurile astea se intampla cu bani imprumutati in contextul in care alte orase reusesc sa atraga fonduri si nu se imprumuta„.

Conform ultimei variante, noul stadion va fi construit in zona ses Bahlui si va fi de 20.000 locuri, mai mic decat variantele vehiculate in anii precedenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *