Iașul intră în competiția pentru distincția de Destinația anului 2021 în România. Alte cinci orașe și regiuni din România sunt finaliste

Palatul-Culturii-Iasi

Iașul a intrat în mare finală a competiției Destinația anului 2021 în România. În cea de-a doua etapă a proiectului, ieșenii au șansă să voteze orașul, astfel încât Iașul să câștige marea finală.

Românii au decis care sunt cele 6 locuri din România ce vor lupta în acest an pentru marele trofeu, titulatura de Destinația anului 2021 în România. Peste 16 mii de nominalizatori au decis care sunt destinațiile din țară calificate in Marea Finală: Banatul Montan, Brăila, Delta Dunării, Iași, Țara Maramureșului și Oradea. Topul conține un mix de locuri foarte cunoscute și vizitate, dar aduce și surprize plăcute. Extrem de importantă în realizarea acestui top 6 a fost și implicarea comunităților locale, cum a fost cazul municipiului Brăila. Oameni au realizat campanii ample de mobilizare a locuitorilor, care și-au votat orașul. 

În top 10 destinații nominalizate, foarte aproape de a prinde un loc între finaliste au fost și Țara Vrancei, Țara Făgărașului, Ținutul conacelor Covasna sau Alba Iulia.

Proiectul a adus in lumina reflectoarelor și alte destinații din țara care s-au bucurat de un număr mare de nominalizări: Brașov, Bucovina, Ciugud, Corbi – Argeș, Țara Hațegului, Toplița, Zarnești – Piatra Craiului, Brașov, Bucovina, Oltenia de Sub Munte, Piatra Neamț. 

Cezar Dumitru, owner al blogului www.imperatortravel.ro: „Este un proiect ambițios și am avut parte de multe surprize plăcute. Până acum, romanii ne-au arătat ce varietate mare de alegeri avem, iar noi sperăm să inspire cât mai multe vacanțe frumoase în România. Mă bucur să fiu parte dintr-un proiect al cărui scop este să le arate românilor ce frumoasă e țara”.

În etapa a doua a proiectului, care va începe pe 17 Iulie, internauții vor putea pot vota pe platforma www.destinatiaanului.ro, destinația favorită.